IPTV, växande och växande

Ibland slutar det med att vi får en uppfattning om tillväxten av användningen av en teknik indirekt, eller olagligt, vilket är fallet.

Forskning utförd av en konsultfirma (Sandvine) påpekar att den trafik som genereras av piratkopierade IPTV-signaler överstiger volymen av oregelbundna nedladdningar via torrents. Konsultföretaget specialiserat sig på nätverk övervakade fast internettrafik på den amerikanska marknaden under augusti månad och fann att 6,5% av bostäder i USA och Kanada har enheter som ansluter till webbplatser och tjänster kopplade till distribution av piratkopierad IPTV-signal. Enligt undersökningen översätter andelen till sju miljoner “abonnenter” av oregelbundna multimediainnehållstjänster via IPTV.

I praktiken innebär detta att 6% av de två ländernas hela trafikvolym är associerad med piratkopierade IPTV-tjänster. För en jämförelse, under samma period, den trafik som genereras av torrent nedladdningar nådde endast 1,73% av den totala.

Undersökningen visade också att tillgången till irreguljära IPTV-tjänster ökar i perioder då trafiken som är kopplad till YouTube och Netflix minskar-troligen under live-sport – och underhållningsevenemang eller uteslutande till betal-TV (Dreamfilms).

Det uppmärksammar också, enligt forskningen, att utrustningen i samband med användningen av piratkopierade IPTV-signaler i stor utsträckning anpassas:

95% av åtkomsterna började från HTPCs (“Home theater personal computers” – persondatorer för hemmabio) och hemgjorda set top-boxar; 2% och 3%, respektive avgått från enheter med Kodi (mycket vanligt program för att titta på IPTV) eller Roku modeller (typ av set-top box från Xiaomi).

Det vill säga, IPTV växer i länder med snabb och billig internet. Eftersom Internet i Brasilien ökar i hastighet och minskar i värde, kommer fler och fler människor att överge Smart-TV och / eller piratmottagare och kommer att börja använda IPTV box.

Att förutsäga vad som kunde hända lyckades Internetoperatörer i Brasilien, mot resten av världen, nästan passera en lag med begränsade internetpaket. Lyckligtvis var det populära skriket så mycket att kongressen inte godkände detta nonsens.

Navigation